Esta lasanha é fácil de fazer. Usamos o queijo de batata, que é muito rápido e saboroso. Ficou hiper cremosa!
Refogue o alho e a cebola. junte os demais ingredientes e deixe cozinhar em fogo baixo por uns 20 minutos. Retire o salsão e bata com um mixer de mão ou no liquidificador.
Frite a cebola bem picadinha ou ralada. Junte a farinha e deixe que cozinhe até dourar. Junte o leite e os temperos, mexendo com um batedor. Deixe ferver por alguns minutos até engrossar (geralmente o ponto é quando ele cobre as costas de uma colher) e sirva.
Refogue o alho e acrescente os cogumelos picados. Salteie por uns minutinhos.Salgue e desligue.
Montando
Numa assadeira, coloque um pouco do molho branco e espalhe no fundo. Coloque uma camada de massa. Por cima da massa, espalhe um pouco do molho de tomates. Por cima do molho, uma camada de cogumelos (colocamos tudo). Por cima dos cogumelos uma camada do queijo de batata. Mais uma de massa, uma de molho branco, tomate e queijo, mais massa, e assim até terminar a assadeira. Finalize com o queijo, para que gratine.
Leve ao forno por uns 30 minutos (vá checando). No final, aumente o forno para gratinar o queijo por uns 8 minutinhos. Sirva com uma saladinha de folhas verdes.
This lasagna is easy to make. We used potatoe cheese, wich
is easy to make and delicious. Perfect dish for parties.
Tomatoe sauce
10 medium tomatões, chopped roughfly
1 celey stalk
1 Fresh Rosemary twig (only teh leafs)
3 basil twigs (leafs Only)
Salt to taste
Olive oil
1 chopped onion
4 cloths of garlic, chopped
2 Bay leafs
1 cup of water
Saute the onion and garlis, add all the other ingredientes and
let it cook until tomatoe is soft. Tak e the bay leafs and the celery stalk out
and Blend all that left.
Vegan bechamel sauce
1 liter od almond milk (sugar free) or yam milk
½ onion
Nutmeg to taste
Black pepper to taste
Olive oil
2 tbsp os flour
Salt to taste
Saute the onion(chopped or grated) in olive oil. Add the flour and cook until Golden. Add the
milk and spices, always stiring until thick.
Potatoe cheese
2 big potatoes cooked in salty water
4 tbsp of sour starch
8 tbsp of vegetable oil (dont use olive oil)
1 cup of water (or enough to be soft, like a porridge
Salt to taste
Blend all
Mushroom filling
200g of paris mushroom
200g of shimeji mushroom (you can use any mushrooms you
like)
4 cloths of garlic
Olive oil
Salt to taste
Saute the mushrooms and garlic, salt to taste.
Lasagna paste
Putting all together
In a baking tray, put some of the sauce in the bottom (White
or red), lay the lasagna paste on top of it, then a little of the other sauce.
Lay the mushrooms and the cheese (a
part). More paste, a lay of both sauces
and cheese again. Until the top of the baking tray. Finish with the cheese. Put
it in te oven until cooked, aprox. 30 min. (at the end, increase the oven
tempeature for a few minutes to grill the cheese). Serve it with a green leaf
salad.